Uitnodiging voor congresbijdragen

 

Het Examencongres wordt dit jaar op 23 november gehouden in NH Sparrenhorst te Nunspeet. Alles wat te maken heeft met examineren -in de breedste zin van het woord- kan aan de orde komen.

Het programma zal bestaan uit vier tracks: de Examencommissie-, de Master-, de Techniek-, en de Maatschappelijke track. In deze tracks zullen diverse onderwerpen door verschillende sprekers in meerdere vormen worden behandeld. Bijvoorbeeld in workshops, discussie-bijeenkomsten of hoorcolleges.

De Examencommissie track richt zich op vragen waar elk examencommissie lid mee te maken heeft, zoals:
- verbetering van de exameninstrumenten;
- verbetering en borging van de kwaliteit van examenprocessen en examens;
- professionalisering van betrokkenen bij examinering.

De Master track draait om verdieping, verbreding en discussie voor de mensen die zelf werkzaam zijn als toetsdeskundige of anderen adviseren over toetsing. De onderwerpen in deze track zijn uiteenlopend maar worden gekenmerkt door de ondersteuning met argumenten vanuit (wetenschappelijke) literatuur. Een onderwerp zou kunnen zijn: alternatieven voor Cronbach’s alpha, cesuur- en normeringsmethoden of nieuwste inzichten over toetsprogramma’s. We zijn op zoek naar de experts om een sessie binnen deze track te verzorgen.

Bij de Techniek track staan onderwerpen als digitalisering, beveiligde examenomgeving en fraudepreventie centraal. We zijn op zoek naar experts op gebieden zoals Data Forensics en Virtual Reality. Overige onderwerpen die in het teken staan van de technische kant van examinering zijn eveneens welkom.

De Maatschappelijke track is gericht op examinering in een sociale context. Het draait om de visie op maatschappij, onderwijs en examineren. Er kan bijvoorbeeld worden ingegaan op privacy, examinering bij een gevarieerde doelgroep of de kosten van een examen. Workshops omtrent kwaliteitsborging en certificering behoren ook tot de Maatschappij track. Eenieder met expertise op andere maatschappelijke vlakken van examinering is vrij zijn of haar voorstel in te dienen.

Heb je een interessant onderwerp dat binnen deze tracks valt? Heb je expertise binnen één van bovenstaande tracks en wil je hiervoor een sessie van 75 minuten verzorgen? Dan ben je van harte welkom om een voorstel in te dienen. Voorstellen kunnen worden ingediend tot 15 juli 2017. Het indienen van een voorstel verloopt via de website van de NVE. Alleen voorstellen die tijdig zijn ingediend via het online formulier worden betrokken bij de selectieprocedure.

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. HET PROGRAMMA WORDT MOMENTEEL OPGESTELD.

De organisatie zal vervolgens alle voorstellen beoordelen en indieners ontvangen vóór 1 augustus bericht of het voorstel is geaccepteerd of afgewezen. In geval van acceptatie wordt verwacht dat de indiener zijn/haar bijdrage zal presenteren tijdens het congres op 23 november 2017.

Indieners van voorstellen worden niet automatisch ingeschreven voor het congres. Via de website kunnen zij zich vanaf half augustus inschrijven. Per workshop zal één spreker worden vrijgesteld van inschrijfkosten voor het congres.

Voor verdere vragen rondom het congres kun je contact opnemen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..