• Home
  • Activiteiten
  • - Kalender
  • Workshop kennisdeling: door Erik Roelofs & Karin Mellema & Marloes Wensink (Cito)
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Workshop kennisdeling: door Erik Roelofs & Karin Mellema & Marloes Wensink (Cito)
Woensdag, 10 Mei 2017, 15:45 - 19:00
 
Hits : 857

Inschrijving workshop Kennisdeling 10 mei 2017

Thema: Toets- en opgaveconstructie

Sprekers: Eric Roelofs (Cito) en Karin Mellema & Marloes Wensink (Cito)

Locatie: Amersfoort

Ledenprijs: €60,-. Niet-leden prijs €95,-.

 

Direct aanmelden 


Titel workshop 1:  Naar richtlijnen voor het ontwerp van toegankelijke toetsopgaven

In deze bijeenkomst bespreken we hoe de presentatie van toets opgaven drempels kan opwerpen voor de leerling, die de validiteit van uitspraken over toetsscores kan bedreigen. We gaan daarbij in op de cognitieve taaklast die een toetsopgave oproept, en of deze taaklast functioneel is of juist verstorend bij het beantwoorden van de opgave. We presenteren richtlijnen en voorbeelden aan de hand waarvan ontwerpers de presentatie van hun opgaven al in de ontwerpfase kunnen screenen en verbeteren.

Erik schreef een artikel hierover in Examens: Naar richtlijnen voor het ontwerp van toegankelijke toetsopgaven. Examens, 13(3), 4-11.

Titel workshop 2:  Online hulpmiddelen bij toetsconstructie

We gaan aan de slag met een screeningslijst die met de stappen van de toetscyclus meeloopt en op die manier je constructieproces ondersteunt. Het online instrument is voor de workshopdeelnemers ook na de workshop vrij te gebruiken.

Over de sprekers:

Dr. Erik C. Roelofs, onderwijskundige, werkt als senior toetsdeskundige bij de afdeling Psychometrie en Onderzoek bij Cito. Hij is betrokken bij onderzoek en ontwikkeling op het terrein van opgaveontwerp. Dit betreft zowel schoolse vaardigheden zoals lezen en schrijven, als meer complexe vaardigheden. Gedurende de laatste tien jaar legt hij zich toe op toetsing van rijvaardigheid en rijinstructiebekwaamheid. De werkzaamheden vinden plaats in zowel Nederlandse als internationale context.

Karin Mellema is sinds drie jaar werkzaam bij Cito als toetsdeskundige bij de afdeling Centrale Toetsen en Examens, geeft training in het mbo en is lid van een examencommissie in het mbo.

Marloes Wensink is sinds vier jaar werkzaam bij Cito als toetsdeskundige bij de afdeling Centrale Toetsen en Examens. 

Adres:
Disketteweg 11
3821 AR  AMERSFOORT
Nederland
 

Klik op het icoontje voor route informatie: